Autor: Politika

Novi Sad
20.11.2017.
09:08 > 09:59
Analiza podataka novosadskog Odseka za praćenje nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama, pokazala je da je većina prestupnika punoletna, da su srednjeg ili nižeg socio-ekonomskog statusa i najveći broj navijača je nezaposlen.
  • /

    22.11.2017 21:03
    Cuj punoletan? Hahaha,to su najcesce ovi od 30+
  • Salence

    22.11.2017 13:02
    @u prolazu
    Ti si bato kanda nisi bas ko svet, sto bi reko moj deda. Imas neke halucinacije. Jos pita, ko sme? Klasican mish koji se kurchi preko neta. Vuci se pod slamu.
  • ja

    22.11.2017 09:12
    Ima jos jedna osobina huligana: Organizuje ih Udba (u svim svojim pojavnim oblicima: BIA, VBA, VOA, MUP, vojska, crkva, SANU, SPS, radikali, Vucic, ...)
  • /

    22.11.2017 08:44
    /
    @u prolazu
    pa ti si cisti nepatvoreni g
    zapitaj se zbog cega
  • u prolazu

    21.11.2017 20:01
    @Vlada
    Kao što misliš da ja nemam osnova, nemaš ni ti! Nešto kao konkretan i nesumnjiv dokaz!? Tako i ja pišem o ljudima koje poznajem!
    Ovde se iznosi mišljenje, zar ne? Imam li ja pravo na svoje, baš kao i ti?
    Šta sam napisao o isključivim grupama?

    U istom komentaru povezuješ moje razmišljanje o vojvođanerima sa autonomašima!? Nemoj da menjaš teze! Vojvođaneri su profesionalni autonomaši, koji od galame zarađuju kao i gazde!
    Što se tiče autonomaša, kako nam ovi vode "državu" sve sam bliži tom stavu, a istovremeno sve dalji od tebe! Tebe, vojvođanera, sam prozvao, nikako autonomaše!
    Jesi li svestan da si ozbiljnu temu, nedorečenog članka, o "navijačkom" problemu okrenuo na sprdnju?
    Kao što sam napisao u prvom komentaru, od ovog prepucavanja samo gazde profitiraju. Gle ko se javlja!
    Itekako imam osnova da tvrdim da su takve grupe pod kontrolom službe. Pogledaj vođe! Galame kad treba a manji su od makovog zrna u suprotnom slučaju! Znam ja dosta takvih vojvođanera.

    Jedno lično pitanje:
    -Zašto ličiš na G.... po komentarima?

    Više ti neću odgovarati, sve smo rekli, i sve si moje potvrdio! Samo manje duvaj, zbog mozga, utiče!


    @Salence

    Ja ću da legnem kad takvi kao ti ustanu! Dovoljno!?


    Hajde da svi zalajemo zajedno, i ja ću prestati da se bunim na komentarima!

    Kako ono ide... AV AV AV...
    Ko sme?
  • Salence

    21.11.2017 12:45
    @u prolazu
    Ajde idi lezi. Vidis da ti nije dobro,
  • Vlada

    21.11.2017 11:32
    @u prolazu
    Nemaš nikakvog osnova za tvrdnje da se socijalni profil 'vojvođanera' poklapa sa navijačkim - za koje postoji više negov dovoljno elemenata da se zaključi da su zaostala, neobrazovana i necivilizovana stoka, koji drugu svrhu u životu nemaju.

    Nemaš nikakvih osnova da tvrdiš da su autonomaši 'pod kontrolom službe' - za razliku od navijača, za koje postoje i više nego dovoljno zakona da su zaštićeni i na ulici i u sudnici.

    Jedino što možemo da zaključimo je da si d svojih navijačkih dana avanzovao u zlu, pošto su od bezumne bagre sa stadiona jedino gori vi koji ih relativizujete.

    Kao što sam već napisao, zlonamerni bolesnik.
  • u prolazu

    21.11.2017 10:24
    @Vlada
    Još jedan što se uklapa u profil!

    Genije, ja sam poredio SOCIJALNI PROFIL jednih i drugih! Ide li do malog mozga? Tako je i napisano u prethodnom komentaru, ako ga pročitaš!
    Članak je nedorečen jer je napisan da se vi izduvate jer ste kao bolji!
    N I S T E !
    Druga stran istog novčića!

    Svoje navijačke dane sam završio pre 20-te, moralo se zarađivati za život, a to je bilo verovatno pre tvog rođenja. Tako da ne mogu da budem u kategoriji u koju me stavljaš, nikako!
    Dok se ti idealno uklapaš u kategoriju u koju sam te stavio, baš kao što sam napisao u prethodnom komentaru, važnija ti je svađa bez argumenta, kojom se drugi koristi, nego istina!
    Hoće to od mnogo duvke.

    Vidiš li da počinješ da komentarišeš kao i čuveni G?
    "Zato je očigledno da si samo zlonamerni bolesnik"
    Hoće i to od...

    Čemu ta potreba za praznim komentarom? Ako si mi rekao!? Ništa nisi demantovao, pokušavaš da menjaš teze, samo sebe identifikuješ...
    Potvrđuješ priču za vojvođanere na članku o navijačima! Šta reći? U čijem interesu radiš? I to besplatno!

    Stvarno, hvala ti na komentaru, potvrdio si sve što sam napisao!

    Možda se i složimo, neprijatelj nam je isti. Kao što napisah, NISMO NA SUPROTNIM STRANAMA!
    Pročitaj pre komentarisanja!

    A i niko me nije demantovao za najbitniju stvar, da sve potencijalno militantne organizacije funkcionišu pod kontrolom službe!? Tu ste i vi! To je OK???

    Da lajemo zajedno!? Smeš???
  • Vlada

    21.11.2017 09:48
    @u prolazu

    Čak i u nekoj paralelnoj dimenziji u kojoj bi tvoj isfrustrirani opis 'vojvođanera' bio tačan, ostaje činjenica da praviš lažno poređenje sa kriminalcima najgore vrste, kako bi isforsirao nekakvu imaginarnu sličnost 'zatvorenih marginalnih grupa' i neutralisao činjenicu da je osnovna dijagnoza opisanih navijača impotentno, beskorisno i toksično srBovanje. Verovatno si jedan od 'navijača light', pa ti je očajnički stalo da ih poistovetiš s nekim drugim, a ne sa sobom. Zato je očigledno da si samo zlonamerni bolesnik.

  • nezaposleni

    21.11.2017 00:33
    zanimanje navijac
    Prvo i krajnje jasno je da ovo sto danas nazivaju fudbalom i navijanjem nema veze sa pamecu...Prvo pogledajte od 90ih na ovamo kakve njuske su prosle i dalje prolaze kao vlasnici/predsednici klubova,nakon toga kakve njuske su u FSS,nakon toga epohalno zanimanje koje se izrodilo iz rada ''kontraveznih biznismena'' volsebno nazvano "vodja navijaca"...fudbal u Srbiji kao osnova okupljanja navijackih grupa je utemeljen na pranju novca od organizovanog kriminala(droga,reketiranje/obezbedjenje,prodaja igraca kao belog roblja...) koje svi redom politicari aminuju zarad svojih potreba.Aminuju do te mere da ministar policije npr preti osvetom za ubistvo nekog mutavog???Dok ih rezim koristi da voze buldozere klincima bez posla i nedefinisanim licnostima koje nemaju dovoljno mozga da se izgrade i identifikuju samostalno pruzaju mogucnost da to ostvare u grupi i krdu.Kako ovo resiti?Pa jedino FIFA ko Englezima da raspizdi 5god suspenzije na svim medjunarodnim takmicarima dok se ne definisu i pocnu da primenjuju zakoni o nasilju na sportskim priredbama i dok se ne ocisti fukara iz FSS i klubova tako sto ce izgubiti interes i mogucnost pranja novca preko sporta.
  • u prolazu

    20.11.2017 23:36
    @Republikanac V
    Evo ja neću ništa da izbacam, već komentarišem članak i tvoj komentar.

    Da ti crtam:
    "Članovi nasilnih navijačkih grupa su uglavnom završili srednju školu, najveći broj je nezaposlen, znatno je manje onih koji su zaposleni ili rade povremeno, a značajan procenat izdržavaju roditelji.
    Zanimljivo je, međutim, da u najvećem procentu nije poznato čime se bave, a od broja čije je zanimanje poznato, najviše je radnika, zatim studenata, učenika ili bez zanimanja."

    Sad zameni "nasilne navijačke grupe" sa "vojvođaneri" i pogledaj se u ogledalo!
    Jasnije?

    Ne menjaj teze, nisam vas nazvao nasilnim, nemate vi petlju, samo ste isključivi!
    Članak je nedorečen, ali govori o marginalnim zatvorenim klikama, gde spadate i vi, zar ne? Nove ne primate, vreme teče otkad postojite, služba vas kontroliše i aktivira po potrebi...

    SOCIJALNI PROFIL JE ISTI!

    A tačno je i ostalo što sam napisao, sam si pokazao. Važnije ti je meni zameriti nego onome ko se bogati na svađi suprotnih krajnjih grupa, gde zaista pripadaš, a i radiš ono što je vlastima poželjno!

    Kako sam te onda pogrešno opisao, kad sam sve pokazuješ? U čijem interesu u stvari radiš?

    Da ti ponovim:
    "Nekako mi isti tip i tipičnog vojvođanera iz fotelje, koji je ipak malo uljudniji, kao i ovog navijača. Životno neostvareni likovi! Neko pre njih je nešto napravio i ostavio nekakve ideje, a oni samo znaju da galame, a ništa da urade!"

    Razumeš?
    Nismo na suprotnim stranama, samo ti se čini! Neko od gore tako hoće!
    Da zalajemo zajedno?
  • /

    20.11.2017 15:33
    /
    kada vec navijate i svesni ste
    zasto ne pikate loptu umesto sto uzvikujete fasisticke parole/u najboljem slucaju/pred decom?
  • Piplfoks

    20.11.2017 15:16
    @Ftzhghj

    E ako je to što su neki zaposlili decu da vajberišu opravdanje da neki drugi nekažnjeno zazivaju klanja i mržnju na stadionu i, da stvari nazovemo pravim imenom, funkcionišu kao kombinacija lake paradržavne jurišne jedinice i terorističke organizacije, onda dobro. Ali pošto nije, izvoli od*ebi u skokovima.
  • Komifo

    20.11.2017 13:51
    @Асав

    I ja kažem da je ovaj profil besmislen: opšte je poznato da svaka budala danas može dobiti diplomu, pa i vi sa tribina, a to što imate decu ne znači da ste odgovorni roditelji, nego samo da ste napravili nekog da mu prenesete svoje izopačene vrednosti. Potpuno je tačno da ste vi specifična subkultura, ali takva za koju jedno ozbiljno društvo mora imati jasno definisane submere kad se otmete kontroli: suzavac, pendrek, gumeni metak i zatvor. E sad, što je ovo društvo nenormalno, to je drugi par rukava.
  • Republikanac V

    20.11.2017 13:30
    @ u prolazu
    Kad se izbace "vojvodjaneri" i tvoju opskurnu komparaciju iz tvog komentara onda komentar ima neki smisao. Nesto se ne secam da su "vojvodjaneri" bili ucesnici u paljenju ambasada u Beogradu ili bili deo kriminalnih grupa koje zdusno i po naredbi SPC-a, DB-a i politickih stranaka napadaju neistomisljenike, LGTB, novinare i sve koji o ovom trojstvu zla na ovim prostorima nemaju dobro misljenje. Ovaj clanak mi vise lici kao stereotip jednog SerBskog patriJote sto u sustini i jeste. Ti isti navijaci-huligani i patriJote su najcesce i pripadnici STORM Fronta, i ostalih fasizoidnih organizacija koje zagovaraju teoriju krvi i tla. Ovim komentarom si se sam sebi po*rao po nogama a to je zato sto u sustini ne znas ko su ti koje nazivas "vojvodjanerima" i za sta se oni zalazu.
  • Ftzhghj

    20.11.2017 13:24
    Očigledno da je većina vas koji ovde "kulturno" vređaju ove drzavne neprijatelje n.1 te tzv huligane iz sirotinjskih porodica, veoma lako udomila svoju decu u državne jasle gde sede, puše, vajberišu ili kupuju po sindikalnim prodajama, u smislu "ne možete toliko malo da me platite koliko mogu ja malo da radim". Ili to, ili ste ih poučlanjavali u ovu Vođinu stranku pa opet ne rade ništa, a primaju plate.
  • Realista

    20.11.2017 13:22
    @u prolazu
    Ti druze nikako da prodjes vise...
  • Shimmy

    20.11.2017 12:27
    Nezaposleni?
    Ja bi ipak to nazvao kao perspektivna omladina u paraleli na birou i neformalnim platnim spiskovima politickih struktura. Najbolji primer je parada forsiranih vrednosti gde smo u periodu od godinu dana dosli do toga da prvenstveno 3 do 5 hiljada ljudi lopi i pali BG, kako bi nakon godinu dana bilo svega 100tinjak ljudi. Ili organizovano odsustvo, ili najbrza promena karaktera i prihvatanje libtard vrednosti u istoriji covecanstva... ti ljudi su sve samo nisu nezaposleni i bezposleni, a po kolicini konzumacije narkotika, rekao bi da imaju pune ruke posla
  • /

    20.11.2017 11:59
    /
    na kojeg neostvarenog vojvodjanera mislis? jel na onog iz 45-e?
    taj je kliktao parole i lupao tudje nekretnine kao i ti navijaci

  • u prolazu

    20.11.2017 11:43
    Nekako mi isti tip i tipičnog vojvođanera iz fotelje, koji je ipak malo uljudniji, kao i ovog navijača. Životno neostvareni likovi! Neko pre njih je nešto napravio i ostavio nekakve ideje, a oni samo znaju da galame, a ništa da urade!

    Zanimljiv osvt na dve krajnosti koje su prilično agresivne, što komentarima a što delima.

    Očekujem gomilu minusa, jer ima vas i previše za neku zdravu naciju. Jedni druge hranite! Ja bih voleo da nema ni jednih ni drugih!

    Sad će ovo da se pretvori u prepucavanje ko je lošiji/gori od dva ološa. Tako su nas izdresirali. A oni smiču novce dok se mi praznimo na galami!
    Ko je glup a ko pametan???

    Partibrejker je objasnio čemu ovo služi!
    Isti smo kerovi koji se koljemo oko koski dok gospodari krčme vola!

    I na kraju, zar ste stvarno mislili da u ovoj "državi" postoji neka potencijalno militantna grupa koja nije pod kontrolom DB!? Šalite se!?
    Važi za SVE navijačke, nacionalne, komunističke, patriotske, "patriotske", autonomaške, unitarne, autohtone, globalističke... grupe koje su nastale do današnjeg dana!!!

    Neko to od gore vidi sve.

    I vuče konce!

    Hajde da lajemo za Velikog Vođu, gospodara službi bezbednosti!
    Bar nam to ne uskraćuju! Još koji dan...
  • RadivojeRokvić

    20.11.2017 11:42
    @Bad Robot
    Tačno ali u teoriji. Funkcionisalo bi u nekom idealnom/teoretskom sistemu koji mi definitivno nismo...Onda se neko iz naših poznatih službi seti da bi mogao da kanališe tu energiju na svoju vodenicu i da te "ne mnogo inteligentne" ali jake i spremne momke angažuje za svoje potrebe. Oni dobijaju, bar dok su korisni, nezvaničnu zaštitu od zvaničnih institucija i cela navedena konstrukcija o stadionu koji je predefinisano, obezbeđeno mesto gde se ispušta višak energije pada u vodu. Da bi navedeni model funkcionisao i imao smisla moraju biti ispunjene neke pretpostavke kao što je jasna razlika između huligana i policije, nepostojanje korupcije u redovima policije...
  • pera

    20.11.2017 11:17
    ..
    "brojne krivične prijave svedoče o vezi navijača sa" vlascu valjda... Kako neko moze da ima 40+ prijava i da je i dalje na ulici?
  • Асав

    20.11.2017 11:12
    Од мојих пет другара са којима идем на утакмице, тројица имају завршен факултет, свих пет радимо, а двојица имају децу. Припадници смо једне од наведених група. Навијачка субкултура је специфична. Веома је другачија од других субкултура јер смо сви окупљени око клуба и на трибини смо сви браћа без обзира ко је шта по занимању и какву школу има завршену. То аутсајдери никада неће схватити нити нас занима њихово мишљење.
  • /

    20.11.2017 11:11
    /
    ne verujem u fantaziju o grupisanju na stadionu zbog nemanja drugog izbora
    lakse ih je pobiti nego se akati sa njima ako su pretnja sistemu.

    sa strane huligana je posledica komunizma, dugo se ovde dobijao besplatan rucak i mozak podlozan manipulacijama
    sa strane vlasti je posledica nemanja privrede i plansko odrzavanje ovakvog stanja.
    ni jednom ne kazu idemo gajiti cvece nego ubi siptara, hrvata, pedera...

    bia konstantno skace u stomak drzavi koju treba da brani
  • partibrejker

    20.11.2017 10:41
    Svi drugi su problem! Nikako vlast i parlament koji donosi zakon, narod je kriv. Ne lopovi, dileri,tajkuni...narod je kriv. Kriv... sto ne glasa, sto glasa za pogresne, sto je mator i mora da mu se plati penzija, sto je mlad i ne uzima kredit, sto je huligan jer voli svoj klub, sto mrzi nato kad ga je ozracio uranijumom, sto ne ide u vojsku go i bos, sto nece u eu, sto mrzi gejeve, sto kupuje polovno a ne novo i na akciji, sto je depresivan, sto gleda farmu i parove jer nema para za kablovsku, sto ne cita knjige i odlazi na sajam, sto nije svako rodjen da bude programer, sto mora da komentarise jer ako nesto uradi odmah izlazi u novinama kao zver, sto se ne odaziva na poziv stranke da slusa kako drugi mljacka dok jede, sto je srbin, sto je madjar, sto je albanac, sto je rom...
    Duvajte ga! Ovo je nasa zemlja a ne vasa drzava!
  • ?

    20.11.2017 10:20
    @Bad Robot
    Dobar komentar i analiza
  • ALUMNI

    20.11.2017 10:15
    KEKETE
    najorganizovanija huliganska grupa nosi plava obeležja i sebe zove policija.
  • Bad Robot

    20.11.2017 10:00
    Kanalisanje
    Cilj postojanja navijačkih grupa (huligana) je kontrolisano i kanalisano usmeravanje njihove energije na ograđene i unepred predestinirane prostore (fudbalske stadione) koji su bezbednosno dobro pokriveni pripadnicima snaga reda, a u novije vreme i kamerama. Da nema tih navijačkih grupa koje deluju kao amortizer, sva ta energija bi se razlila po ulicama i većina njih bi bila uvučena u ideološke subkulturne grupe sa političkim pretenzijama što ni jednoj vlasti ne odgovara, preko južne amerike pa sve do evrope. Zato svaka vlast gleda na postojanje takvih grupa blagonaklono, jer je njihovo postojanje za njih korisno. Sport, pa i fudbal je sasvim sporedna i nevažna stvar, pa sve dok je nezaposlena omladina kivna, besna, razočarana i puna energije tamo na stadionima da divlja i besni, čak bi se i Emil Dirkem saglasio da je to za svaku vlast korisna stvar. Ako tome dodamo još i alkohol i druge opijate na kojima se njihovi mladi organizmi tamo privikavaju dobijamo i njihovu društvenu pasivizaciju "impotentnost" za bilo kakvo delovanje izvan rulje ili mase. Tridesetih godina prošlog veka mladi puni energije su hrlili u razne ilegalne komunističke i anarhističke političke grupacije, jer tada fubal nije bio toliko popularan i navijačke grupe kakve danas imamo nisu postojale da zauzdaju tu mladu i vrelu krv ... zato su oni koji se bave društvenim i socijalnim inžinjeringom kreirali i promovisali fudbalski huliganizam u npr. Engleskoj kao svojevrsni test dal' će to da se primi i drugde.
  • carlito

    20.11.2017 09:57
    Zadnji pasus teksta opisuje svu ozbiljnost ovog istraživanja...
  • Mare

    20.11.2017 09:55
    Kako nezaposlen??? Pa zar u ovoj bestragiji nisu svi zaposleni (tako bar kazu na televiziji), posebno ovi navedeni?
  • ICF

    20.11.2017 09:54
    Ispravak netačnog navoda
    O bože kakva glupost. Ja ne verujem. Pa oni ne znaju ni kako se zovu navijačke grupe, a kamoli bilo šta drugo. Ili je namerno tako kretenski napisano da bi se izazvala još veća zbrka i konfuzija u glavi prosečnog čitaoca!
  • rade

    20.11.2017 09:43
    Bagra oce leba preko pogace! Sve obicni lezilebovici i paraziti!
  • Nizina

    20.11.2017 09:40
    In onda
    Takve "veličine" motaju državu oko prsta...
  • x

    20.11.2017 09:31
    y
    Propaliteti !!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna